Costa Blanca


De Costa Blanca of “de witte kust” strekt zich uit langs de oostelijke kust van Spanje (ongeveer in het midden) en omvat de provincie Alicante. Ten noorden van Denia is de Costa del Azahar en in het zuiden van Torrevieja is de Costa Calida.De Costa Blanca is gewoon een plek om te genieten van het leven!

De Costa Blanca is niet zo koud of nat in de winter als de Costa Brava. De Costa Brava ligt ten noorden van de Costa Blanca. Ook is de Costa Blanca niet zo vochtig en heet in de zomer als de Costa del Sol, wat gelegen is ten zuiden van de Costa Blanca.


De Costa Blanca heeft het hele jaar door de beste temperaturen. In de wintermaanden heeft de Costa Blanca bijna net zoveel zonnige dagen als in de zomer.


De Costa Blanca staat bekend om zijn toerisme. Vroeger waren de plaatsen langs de kust meestal gewoon kleine vissersdorpjes maar het fantastische klimaat en de stranden trokken toeristen aan. De Costa Blanca is nu een populaire vakantiebestemmingen in Europa.


Sommige steden en dorpjes hebben hun ontwikkeling beperkt en de charme van vroeger behouden terwijl andere steden misschien wel een beetje zijn doorgedraafd in hun ontwikkeling en daardoor juist de oorspronkelijke charme verloren zijn.


De Costa Blanca beschikt over meer dan 100 kilometer aan zandstranden en rotsachtige inhammen en veel van deze stranden hebben de begeerde Europese Blauwe Vlag, wat betekent dat de stranden schoon zijn en veilig zwemwater hebben.


Het noordelijke gedeelte van de Costa Blanca is bergachtig met veel kliffen en inhammen. De stranden zijn een mengsel van kiezel- en zandstranden. Ten noorden van Altea, richting Calpe, is verrassend groen. Badplaatsen zoals Javea en Moraira zijn erg populair bij expats, mensen die voor hun werk tijdelijk in het buitenland wonen.


De Costa Blanca heeft voor ieder wat wils. Van kleine landelijke dorpjes in het binnenland, tot grote toeristische badplaatsen aan de kust, zoals Benidorm. De Costa Blanca is niet perse een plek waar je naartoe zou gaan voor de historische monumenten (hoewel er genoeg te vinden zijn). De attracties liggen in de schoonheid van de Costa, zoals de verbazingwekkende blauwe Middellandse Zee, de prachtige zandstranden, de oude steden en dorpen met hun smalle straatjes en de restaurants en bars waar je kunt zitten en genieten van de prachtige omgeving. De Costa Blanca is gewoon een plek om te genieten van het leven!