Benidorm

Benidorm is de grootste badplaats van de Costa Blanca. Benidorm trekt ongeveer vier miljoen bezoekers per jaar. Met meer restaurants, clubs, winkels, pubs en bars dan je je voor kunt stellen heeft Benidorm echt voor elk wat wils!


Door de opvallende skyline, de torenhoge hotels en gebouwen, wordt Benidorm ook wel eens het “Manhattan van Spanje” genoemd. Benidorm; Je houdt ervan of je haat het. Er is in ieder geval genoeg te doen wanneer je er eens een dagje op uit wil.


De reden waarom Benidorm zo populair is zijn de grote, kilometers lange, fijne zandstranden en de kristalheldere zee. De populairste stranden zijn Playa Poniente (sunset beach) en Playa Levante (Sunrise Beach). Tussen deze twee stranden ligt de mooie oude stad van Benidorm. Dit gebied is zeer traditioneel en zeer Spaans. Je vind hier veel winkels, bars en restaurants en ‘s avonds is het er erg gezellig.

Winkelen in Benidorm


Ook de shopaholics kunnen in Benidorm hun hart ophalen. In La Marina Shopping Mall vind je meer dan 100 winkels waaronder: Bershka, Stradivarius, Pull & Bear en Zara. Enkele van de meest populaire winkels vind je in de oude binnenstad van Benidorm.

Attractieparken in Benidorm


Terra Mitica is een groot attractiepark met leuke shows en veel achtbanen. Terra Mitica is niet het hele jaar geopend. Meestal opent het park zijn deuren in April tot December. Kijk voor de exacte openingstijden op de website. Entreekaartjes zijn €40 voor volwassenen en €30 voor kinderen.
Terra Natura (een dierentuin) en Aqua Natura (een waterpark) liggen in de buurt van het attractiepark Terra Mitica. Een combinatieticket voor Terra Natura en Aqua Natura is €35 voor volwassenen en €28 voor kinderen. Terra Natura is bijna het hele jaar geopend, Aqua Natura niet. Check de websites voor de openingstijden.Aqualandia (waterpark) en Mundomar (de Spaanse versie van het dolfinarium) zijn gelegen in het hart van Benidorm en je kunt deze parken al van ver zien liggen door de waterglijbanen van Aqualandia. Bij Mundomar is er de mogelijkheid om dolfijnentrainer te worden voor één dag. Check de websites voor de openingstijden en entreeprijzen.