Dagtrip naar Benissa, Calpe en Altea

Benissa ligt op 10 km afstand van Moraira. Met de auto rij je er vanuit Moraira in minder dan 20 minuten naartoe. Binnen 15 minuten ben je daarna in Calpe, en ook Altea is dan nog maar gelegen op een steenworp afstand van 15 minuten rijden. Een dagtrip Benissa, Calpe en Altea is zeker de moeite waard wanneer je op vakantie bent in Moraira.

Bezoek Benissa op een zaterdagochtend en struin over de levendige markt in de straten naast de indrukwekkende parochiekerk. Geniet van een kopje koffie op het plein van Benissa en ga daarna lunchen aan de kust van Calpe op de lange promenade met haar vele visrestaurants. Breng de avond door in Altea en ga lekker eten of drinken bij één van de vele restaurantjes of barretjes die Altea rijk is.
Benissa

Benissa heeft een 4 kilometer lange kustlijn tussen de steden Moraira en Calpe. Deze kustlijn bestaat vooral uit kleine baaien en strandjes. Het bekendste strand is Fustera Beach. Benissa beschikt ook over een prachtig landschap met wijngaarden, bergen en palmbomen.

Benissa heeft een rijke geschiedenis met zorgvuldig bewaard gebleven monumenten, waaronder het Franciscan Monastery en de grote neogotische kerk “Cathedral de la Marina”. Het is heerlijk om door de smalle straatjes te wandelen, over het plein en langs de kerken. Smeedijzeren balkons en wapenschilden versieren de historische gebouwen. Het Palacio de los Torres-Orduña is open voor het publiek als cultureel centrum en bibliotheek.


Calpe

Calpe is een zeer bekende plaats aan de Costa Blanca. Er zijn zeker mooiere plekken dan Calpe, maar de indrukwekkende ‘Penon de Ifach’, direct aan Calpe strand is wel erg mooi. Aan elke kant van de rots zijn twee fantastische zandstranden te vinden. De stranden zijn zo lang en breed dat er altijd wel een plekje te vinden is. De faciliteiten op de stranden zijn uitstekend, met veel speeltuintjes voor de kinderen direct aan het strand zelf. Ook de stranden van Calpe beschikken over een blauwe vlag award en worden omringd door tientallen restaurants, bars en clubs.


Altea

Tussen Calpe en Benidorm ligt het populaire plaatsje Altea. De stad kijkt uit op een spectaculaire baai met prachtige witte zandstranden. Altea is één van de meest pittoreske oude steden in de regio “El Fornet”. Het heeft haar schoonheid en charme van vroeger behouden. Altea is beroemd om haar kerk: Nuestra Senora del Consuelo. Het oude gedeelte van de stad ligt op een steile helling. De straten zijn bezaaid met kleine designerwinkels. Altea is erg populair bij kunstenaars. In de smalle straatjes met de schilderachtige witte huisjes, sinaasappelbomen en geraniums vind je schilders, pottenbakkers en vele andere ambachtelijke ateliers. In Altea vind je de echte authentieke Spaanse sfeer.