Denia en Jávea


Moraira is gelegen op een perfecte locatie. Het is een ideale locatie om gemakkelijk een bezoek te brengen aan andere steden waaronder Guadelest, Benidorm, Calpe, Valencia, Alicante, Jávea (Xàbia), en Denia.
Denia

Denia ligt aan de oostkust van Spanje ten noorden van Jávea en wordt beschouwd als het noordelijke deel van de Costa Blanca.


Denia Castillo

Denia heeft voor ieder wat wils. Van prachtige zandstranden tot rotsachtige baaien, kleurrijke feesten en oneindig veel recreatiemogelijkheden. Één van de meest bezochte toeristische attracties in Denia is het Castillo (kasteel). Het kasteel van Denia is gebouwd in de 11e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de zee en de stad.


Montgo Mountain

Denia en Jávea worden gescheiden door de spectaculaire Montgo berg. Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige wandelingen in natuurpark Montgo. Op de top van de Montgo berg (753 meter hoog) zal een adembenemend uitzicht op de omgeving de beloning zijn van de wandeling. Op heldere dagen zal het eiland Ibiza zichtbaar zijn aan de horizon.Jávea

Jávea is een juweeltje en gelegen in het Noordelijke deel van de Costa Blanca. Jávea is verdeeld in drie verschillende gebieden.


De oude stad Jávea (Xabia Pueblo)

In de oude stad van Jávea kun je door de oude, smalle straatjes wandelen en een bezoek brengen aan de lokale markt op donderdag. De Gotische kerk van San Bartolome domineert het centrum van de stad.


De haven van Jávea (Xabia Puerto)

De haven van Jávea is voor veel mensen het favoriete gedeelte van Jávea. Hier kun je kijken naar de vissers, die hun verse vangst aan land brengen, of de zeilboten die de jachthaven in- of uitvaren. Eet bij één van de fantastische visrestaurants. Er zijn ook veel winkeltjes, bars en cafés. Kortom, de haven van Jávea bruist. Hier moet je zijn voor het echte Spaanse gevoel.


Het strand van Jávea (Playa el Arenal)

Het Arenal strand van Jávea is een perfect strand voor gezinnen. Het strand is groot en zeer breed en het water is ondiep en kalm. Het Arenal gebied is omgeven door winkels, bars en restaurants. In de zomeravonden staan er verschillende marktkraampjes langs de promenade. Veel van de bars hebben live muziek en er zijn diverse discotheken.