Moraira, parel van de Costa Blanca

Moraira is het kustgedeelte van de stad Teulada-Moraira en ligt tussen twee grote steden van Spanje; Valencia en Alicante. Moraira is zonder twijfel één van de meest ongerepte plekken van de Costa Blanca en de plek om naartoe te gaan als je wilt genieten van een rustige strandvakantie.

Moraira ligt aan de Costa Blanca en het klimaat van de Costa Blanca wordt omschreven als één van de beste van de wereld. De zomers in Moraira zijn warm, maar niet te heet. Dit komt door de heerlijk koele zeebries. De winters in Moraira zijn mild met veel heldere blauwe zonnige dagen.
Moraira is zonder twijfel één van de meest ongerepte plekken van de Costa Blanca en de plek om naartoe te gaan als je wilt genieten van een rustige strandvakantie.

In tegenstelling tot andere Spaanse badplaatsen is Moraira niet ontsierd door enorme hotels en hoogbouw. Moraira is gelegen in een beschutte baai en omringd door een prachtig bergachtig landschap. Een groot deel van de gebouwen zijn pitoreske villa’s te midden van sinaasappel- en dennenbossen.


Moraira beschikt over drie mooie zandstranden en kleine romantische rotsachtige baaien langs de acht kilometer lange kust. Het familie strand Playa de l’Ampolla is erg populair. Playa del Portet is perfect voor beginnende windsurfers en één van de mooiste baaien van Moraira. Bij Playa Platgetes kun je fantastisch snorkelen en duiken.


Kortom, Moraira, aan de Spaanse Costa Blanca, is een prachtige stad die toeristen veel van de belangrijkste ingrediënten voor een geweldige vakantie met het gezin biedt. Van de amandel en sinaasappel boerderijen in de prachtige valleien, tot de toppen van Montgo National park, het landschap en de uitzichten zijn adembenemend. Van traditionele restaurants en fantastische wandelingen langs de kust tot de schone en veilige stranden, Moraira doet haar naam ‘Parel van de Costa Blanca’ zeker eer aan.