Sport en activiteiten in Moraira


Voor de actieve vakantieganger heeft Moraira een uitstekend aanbod van sport voor elke smaak. Je kunt een jetski huren, waterskiën, diepzeevissen, mountainbiken, duiken of duiklessen nemen. Maar ook tennissen en golfen zijn erg populair in Moraira.

Duiken in Moraira

De gehele Costa Blanca staat bekend om het fantastische onderwaterleven en duikplekken. In dit gebied van de Middellandse Zee zijn indrukwekkende rotsformaties met onderwater grotten en aardverschuivingen van massieve blokken die in stapels zijn ingestort op de zeebodem.


Moraira is van de gehele Costa Blanca één van de beste en ongerepte duikgebieden Moraira bezit verschillende spectaculaire duikplekken zoals de Step Walls en The Ancient Rock Falls met plekken als Cap d’Or, Laberinto en 3 Amigos. Maar ook Portet, Andragó en Cap Blanc zijn geweldige plekken om te duiken in Moraira. Het zicht onder water variëert van 10 tot 30 meter, afhankelijk van de weersomstandigheden. De temperatuur van het water is zeer comfortabel, tussen de 15 en 29 graden Celcius.


Goede duikscholen in Moraira zijn:

Scuba Moraira
Ctra. Moraira-Calpe, 130 Moraira 03724
Tel. +34 96 649 20 06

Mermaid Diving
Ctra Moraira-Calpe, Complejo Cristal Mar 16, Moraira
Tel. +34 96 574 41 50

Club Nautico Moraira

Club Nautico in Moraira is één van de beste watersport aanbieders in Moraira. Er zijn duik- en zeilscholen en in de zomermaanden worden er zeilcursussen gegeven en wedstrijden georganiseerd.


Jetski excursies Moraira

De jetski excursies zijn een onvergetelijke ervaring om de kust van Moraira te verkennen. Je bezoekt baaien, kapen en grotten langs de kust van Moraira, Altea, Benitachel of Benidorm eiland.

Jetski Moraira


Golf en tennis in Moraira

Op enkele minuten rijden van onze villa in Moraira ligt Club de Golf Ifach. Gelegen in een vallei tussen twee heuvels in de buurt van de kustweg tussen Moraira en Calpe. Tijdens het golfen kun je genieten van het prachtige uitzicht op zee en de befaamde Ifach rots waaraan deze golfclub zijn naam te danken heeft.


Een ronde van 9 holes duurt minder dan 1,5 uur. 18 holes kunnen in minder dan drie uur afgerond worden. Het volgen van golflessen is ook mogelijk, deze worden in het Engels gegeven.


Naast golfen kun je hier ook tennissen. De golfclub beschikt over twee tennisbanen die telefonisch te reserveren zijn.


Club de Golf Ifach
Calle Moraira, 3, 03720 Benissa
Tel. +34 96 649 71 14