Het centrum van Moraira


Moraira is van oorsprong een klein vissersdorp. Één van de eerste dingen die je je realiseert wanneer je aankomt in Moraira is dat, in tegenstelling tot andere vakantiebestemmingen aan de Spaanse kust, Moraira zijn oorsprong niet vergeten is. Hoewel Moraira de afgelopen jaren flink gegroeid is, en één van de meest populaire bestemmingen aan de Costa Blanca is geworden, heeft het stadje vastgehouden aan zijn roots.Het stadscentrum van Moraira is zeer schoon en aantrekkelijk en er is duidelijk aandacht voor detail besteed aan de planning van de stad. Dit blijkt aan alles wat je ziet, zoals hoe makkelijk het bijvoorbeeld is om in het centrum van Moraira te parkeren, wat natuurlijk van essentieel belang is als je op vakantie bent met kleine kinderen.


Moraira is nu de meest exclusieve en aangename plek om te verblijven tijdens een vakantie aan de Costa Blanca. Het heeft nog steeds alle charme van een klein pittoresk vissersdorpje, gelegen tussen de bergen en wijngaarden, maar is tegelijkertijd uitgegroeid naar een stadje dat voor iedereen veel te bieden heeft


Moraira heeft een groot aanbod aan restaurants en bars om te voorzien in ieders smaak en budget. Of je nu op zoek bent naar typische Spaanse gerechten of internationale gerechten zoals Chinees, Japans, Grieks, Italiaans of zelfs alleen maar frietjes met een hamburger, Moraira biedt het allemaal in stijl.


Als de zon ondergaat en je genoeg gegeten hebt, kun je altijd terecht bij één van de vele café’s en terrasjes. Hier kun je genieten van een cerveza of een cocktail, en de avond aan je voorbij laten gaan.


Tussen de vele restaurants, bars en terassjes die Moraira rijk is, liggen ook veel leuke winkeltjes die tot laat open blijven. Deze variëren van de gebruikelijke toeristen- en sieradenwinkeltjes tot boetiekjes met designer kleding, kunst gallerijen en natuurlijk Spaanse lederwaren.


Gewoon rondlopen in Moraira is al een aangename bezigheid op zich. Het centrale marktplein heeft veel plekken om te zitten, eten of drinken. De straten zijn een mix van schilderachtige geplaveide smalle steegjes en moderne lanen met palmbomen en fonteinen. Er zijn veel rustige plekken om te zitten en te genieten van de omgeving, de zee en het prachtige uitzicht langs de kust.