Festivals in Moraira


In en rond Moraira en Teulada vinden jaarlijks vele evenementen en festivals plaats waaronder kleurrijke carnalsoptochten en andere feesten die gepaard gaan met enorme vuurwerkshows. De lokale bevolking van Moraira houdt van feesten en hoogtepunten zijn de paasoptochten en het Moren en Christenen feesten.


Moros y Cristianos, 8 t/m 16 juni 2013

Tijdens de Moren en Christenen feesten wordt de herovering van het Iberische schiereiland op de Moren en de strijd tegen de piraten van de Islamitische godsdienst herdacht. Het word gedurende het jaar in verschillende dorpen aan de Costa Blanca gevierd en is altijd zeer spectaculair. Er zijn optochten met uitbundig verklede mensen en nagespeelde slagvelden met geweldige hoeveelheden vuurwerk waarbij het fort of kasteel door de christenen wordt veroverd. Wanneer je in deze periode in Moraira bent is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Nationale feestdagen

Op onderstaande Katholieke en Nationale feestdagen zijn de meeste banken, winkels en zelfs restaurants in en om Moraira gesloten of hebben aangepaste openingstijden.

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
29 maart Goede vrijdag
31 maart Pasen
1 mei Dag van de arbeid
15 augustus Maria hemelvaart
12 oktober Spaanse Nationale Feestdag
1 november Allerheiligen
6 december Dag van de Spaanse grondwet
8 december Onbevlekte ontvangenis Maria
25 december Eerste kerstdag